חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

סגרון ואח' נ' מימי הנגב בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום אשקלון
35829-10-12
2.9.2013
בפני :
סבין כהן

- נגד -
:
ששון סגרון
:
1. ישראל סגרון
2. מימי הנגב בע"מ

החלטה

החלטה

לפניי בקשת הנתבע לגילוי מסמכים ספציפיים.

הנתבע עותר לגילוי מסמכים שבעיקרם נועדו לבחון את רמת הכנסותיו של התובע, לאחר שזה טען לנזק שנגרם לו כתוצאה מאי השקיית חלקות חקלאיות.

התובע מתנגד לבקשה ולטענתו, את הנזק שנגרם לו הוכיח בחוות דעת שמאית ולפיכך, אין מקום לבחון את הכנסותיו ואין לחדור לפרטיותו.

אחר ששקלתי טענות הצדדים, מצאתי מקום להיעתר לבקשה בחלקה.

התובע אמנם מבקש להוכיח את הנזקים שנגרמו לו באמצעות הגשת חוות דעת שמאית. אלא, שחוות הדעת מסתמכת על נתונים ממוצעים ולא על הכנסותיו של התובע בפועל.

מתוך חוות הדעת, לא ניתן לראות מהו הנזק שנגרם בפועל, ככל שזה ניתן להוכחה בדרך של הוכחת הנזק בפועל (דבר שאינו אפשרי בכל המקרים) והנתבע זכאי להראות כי הנזק שנגרם בפועל אינו הנזק המצויין בחוות הדעת, כאשר הדרכים להראות זאת הינן, בין היתר, בדרך של השוואת הכנסותיו של התובע בשנה שבה נגרם הנזק אל מול הכנסות בשנים אחרות או בדרך של בחינת התקשרויות שיווק על מנת ללמד על היקף נזק שונה מזה הנטען או על חוסר כדאיות כלכלית לשיווק, כאשר מובן, כי קיימות אפשרויות נוספות.

הוכחתן של טענות אלו, מצריכה עיון בהכנסותיו של התובע ובהתקשרויות שלו ולכן הנני סבורה, כי אין מדובר בבקשה שמהווה נסיון לחדור לפרטיותו של התובע או לפגוע בסודות מסחריים שלו, כאשר הגנה על אלה ניתן להשיג בדרך של מתן אפשרות עיון מצומצם באותן ראיות.

לאור האמור, אני מאפשרת עיון במסמכים המפורטים בתתי הסעיפים של סעיף 6 לבקשה כדלקמן:

א, ב, ג, ו –ז –ח (ללא צורך בפירוט סכומי התמורה), י"א (בגין רכישת זרעים- לא ברור מהו "אחר"), י"ב, י"ג'- י"ד' (ללא פירוט תמורה ובשלב זה ללא פירוט שם המתקשר), ט"ו, י"ז (בנוגע לגידולים הרלוונטיים וללא שם הרוכש), י"ח (לא ברור מדוע היתה התנגדות בנוגע לסעיף זה).

איני מאפשרת עיון במסמכים ד', ט', י', מדובר במסמכים שהמידע המצוי בהם אמור להשתקף בדו"חות הרווח וההפסד או בדו"חות ההכנסות.

ה'- מדובר במידע שאינו רלוונטי ומהווה סוד מסחרי.

ט"ז- לא ברורה הרלוונטיות.

י"ט' - כ'- לא ברורה הרלוונטיות.

התובע יאפשר עיון במסמכים והעתקתם בתוך 30 יום מהיום.

ניתנה היום, כ"ז אלול תשע"ג, 02 ספטמבר 2013, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>